menu

Pierogowanie u Gruszki z Fartuszka

Tym razem będzie wpis pierogowy:) Bardzo mocno pierogowy, gdyż jak wspominałam Wam na facebooku w minioną sobotę lepiłyśmy wraz z kilkoma Blogerkami z Wielkopolski pierogi u Naszej cudnej Pani gospodarz- Marysi znanej z bloga Gruszka z fartuszka
Zabawa była świetna, gotowanie udane i owocne- miałam całe mnóstwo pierogów do zabrania "na wynoś" i do tego objadłam się okrutnie na miejscu:)

Idea była taka, że każdy przynosi inny farsz, robimy duuużo ciasta i jeszcze więcej pierogów:)
Przepisy na farsze znajdziecie na blogach:

U Marysi- z twarogiem i suszonymi pomidorami
U Joli i Piotra- farsz z kurkami, kapustą i marchewką
U Kasi- dwa farsze z soczewicą
U Marty- na słodko, z serkiem z daktylami i miodem
U Grażyny- z mięsem i koperkiem
U Eweliny- suszone śliwki
A ja zrobiłam z fetą, szpinakiem i boczkiem.

Były też inne pyszności, bo jak wiadomo bloger kulinarny z pustą ręką nie przychodzi:P Były i ciasta i domowy smalec, a ja zrobiłam chleb.

Jako, że tego dnia odbywała się wycieczka do fabryki Lubelli, na którą Gospodyni została zaproszona, jednak z wiadomej przyczyny nie dotarła, Lubella była tak miła, że dotarła do nas- w postaci całego mnóstwa mąki i innych dobrodziejstw, które dostaliśmy w prezencie:)

Cóż tu więcej mówić- po prostu zobaczcie te pyszne zdjęcia:)



Powyżej- farsze, całe mnóstwo farszy:)
Powyżej jabłkowe crumble z szałwią od Kasi i mój chlebek.



















A powyżej efekty naszych działań oraz prezenty od Lubelli:)


Jeszcze raz wielkie dzięki dla Wszystkich za miłe spotkanie oraz oczywiście dla Marysi za zorganizowanie miłego dnia:)
comercialTest

2 komentarze:

  1. Uwielbiamy pierogi i polecamy nasz autorski farsz: http://nietylkookuchni.blogspot.com/2013/03/szpinakowy-raj-czyli-pierogi-z-ricotta.html.
    Napisz co o nim myślisz jako specjalistka od pierogów:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. To poproszę jeszcze tylko przepis na farsz, bo był przedni:)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)