menu

Jajka faszerowane pastą jajeczną z rzeżuchą

To ten moment, kiedy powoli zaczynamy myśleć o Wielkanocnym menu. A jak Wielkanoc to oczywiście jajka, jajka faszerowane na milion sposobów- i to jest fajne, że każdy znajdzie coś dla siebie. Dzisiaj wersja bardzo podstawowa, która powinna zasmakować większości osób. Użyłam majonezu domowej produkcji, ale można oczywiście skorzystać z ulubionego słoikowego:)




jajka faszerowane, jajka z farszem




Składniki:
3 duże jajka ugotowane na twardo
2 solidne łyżki majonezu
3-4 łyżki rzeżuchy
sól, pieprz






Sposób przygotowania:
Jajka przekrawamy na pół wzdłuż. Wybieramy z jajem żółtka do miseczki. rozdrabniamy żółtka i
dodajemy majonez- całość dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy rzeżuchę- ponownie całość mieszamy. Tak powstaje nam farsz. Farszem wypełniamy białka jajek. Do dekoracji jajek użyłam również rzeżuchy. Gotowe!



Smacznego:)

comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)