menu

Ciasteczka z otrębów owsianych z hibiskusem

Lubię mieć w domu coś pysznego na słodka kawową przekąskę:) czasami muszę zadowolić swoje podniebienie kostką czekolady( no dobra- tabliczką:)) ale najbardziej lubię domowe ciastka i ciasteczka różnej maści.  Przepis na te powstał spontanicznie, przy filiżance hibiskusa- pomyślałam sobie a może by tak ciastka- no i są:)




Składniki(na 8-10 sporych ciastek):
szklanka otrębów owsianych
1/2 szklanki drobnego cukru trzcinowego
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki mąki pełnoziarnistej
2 czubate łyżki suszonego kwiatu hibiskusa
garść rodzynek
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki kardamonu
1/2 opakowania cukru z prawdziwą wanilią
1/2 kostki miękkiego masła
1 duże jajko



Sposób przygotowania:
Wymieszać w misce wszystkie suche składniki i dodać masło i jajko. Całość połączyć w jednolitą masę.
Piec do uzyskania złotego koloru w 180 stopniach z termoobiegiem. Ciasteczka przestudzić. Można je przechowywać, długo utrzymują świeżość jeśli są w odpowiednio szczelnym naczyniu. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

4 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)