menu

Sorbet arbuzowo-truskawkowy z miętą

Upały rządzą!:) mnie to cieszy:) Jak upały to i odpowiednio trzeba się chłodzić:) Najlepiej w tej roli sprawdzają się sorbety. Mój ma w sobie dodatkowo miętę-orzeźwienie więc gwarantowane:)


sorbet truskawkowo-arbuzowy z miętą




Składniki:
1/2 kg arbuza
1/2 kg truskawek
1/2 dużego pęczka mięty ogrodowej




Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę. Przelewamy do naczynia z zamknięciem i wstawiamy do

zamrażalnika. Sorbet potrzebuje kilka godzin na zamarznięcie. Trzeba do niego zaglądać co jakiś czas i przemieszać całość by nie powstał nam jeden wielki sopel:) Przed podaniem wyjąć na chwilę z lodówki i odczekać- łatwiej wtedy się nakłada. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)