menu

Tartinki z ciasta francuskiego z truskawkami

Nabrałam ogromnej ochoty na słodka przekąskę:) Takiej ochoty, że nie można jej powstrzymać i tak powstały tartinki z truskawkami. jeśli tylko mamy gotowe ciasto francuskie w lodówce ich przygotowanie trwa najwyżej kwadrans:) a oto co i jak:





Składniki(na 4 sztuki):
1/2 rolki ciasta francuskiego
około 20 truskawek
trochę masła do wysmarowania foremek
cukier puder
mięta do dekoracji




Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzewamy do około 220 stopni. W międzyczasie foremki do tartinek smarujemy masłem,
wykładamy ciastem i układamy na cieście truskawki. Wkładamy do piekarnika na tyle by ciasto się zrumieniło. Po wyjęciu z pieca i przestudzeniu posypujemy cukrem-pudrem i gotowe:)

Smacznego!

A jakie są Wasze patenty na szybie słodkości?:)
comercialTest

8 komentarzy:

  1. Muszą być przepyszne. Wyglądają obłędnie.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają oblędnie i do tego są takie łatwe do przyrządzenia, super propozycja!

    OdpowiedzUsuń
  3. ta łatwość to wielka zaleta:) cieszę się, że propozycja się podoba:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha :) Uwielbiam takie szybkie i proste desery. Ja jestem leniwa do tego stopnia, że zamiast smarować foremki, po prostu wycinam kwadraty z ciasta francuskiego, na nich kładę owoce - i już. Wychodzą koślawce, ale jakie pyszne! ;)

    Sposób na szybkie słodkości...? Przede wszystkim właśnie ciasto francuskie z dodatkami. I muffinki. I pancakes. No i po prostu kostka (albo dwie...) czekolady - to jak już jestem totalnie zdesperowana ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dobre, dobre z tą czekoladą:D też tak mam:)

      Usuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)