menu

Zupa-krem z zielonego groszku

Prosta, szybka i  zielona jak pierwsza trawa( Wiosno przybywaj!!) zupa-krem z nutą przewodnią w postaci zielonego groszku. Uwielbiam takie zupy: są pożywne, mają boska konsystencję i mega szybko się robią. Zatem do dzieła:)

Składniki:
1 litr bulionu(może być kostka)
1 puszka zielonego groszku
2-3 ziemniaki
mały seler
mały por
pieprz, sól
natka pietruszki






Sposób przygotowania:
Warzywa myjemy, obieramy kroimy na średnie kawałki i gotujemy w bulionie do miękkości. Dodajemy odsączony groszek i gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę blendujemy, doprawiamy pieprzem(jego ostrość super komponuje się z delikatnym smakiem zupy) . Podajemy posypane świeżą natka pietruszki. Gotowe:)

Smacznego!
comercialTest

1 komentarz:

  1. mniam mniam, uwielbiam ta zupke ale ja robie pol na pol, groszek z puszki i mrozony, wychodzi twedy slodsza zupka

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)