menu

Cannelloni ze szpinakiem

Dzisiaj kolejna szybka i pyszna propozycja:) Cannelloni ze szpinakowym farszem. A wszystko to zapieczone pod grubą warstwą pysznego sera- jednym słowem smakowitość:) A teraz szybko co i jak:

Składniki:
kilkanaście rurek cannelloni
1/2 opakowania mrożonych liści szpinaku
200ml śmietanki słodkiej 18%
2-3 ząbki czosnku
1 camembert
garść żółtego sera
garść posiekanego świeżego lubczyku
pieprz, sól
oliwa z oliwek









Sposób przygotowania:
Na patelni przesmażamy czosnek na oliwie, dodajemy szpinak(gdy jest sezon najlepiej mrożony zastąpić świeżym) i zalewamy śmietanką. Doprawiamy solą i pieprzem a gdy farsz będzie już gotowy dodajemy posiekany lubczyk, mieszamy i jeszcze moment trzymamy na ogniu. Formę do zapiekania smarujemy oliwą. Rurki faszerujemy dokładnie szpinakiem i układamy jedna obok drugiej, jak najciaśniej. Przykrywamy warstwą camemberta i zapiekamy pod przykryciem do momentu aż makaron zmięknie. Posypujemy dokładnie startym żółtym serem i wstawiamy do pieca do momentu aż ser się roztopi. Gotowe:)

Smacznego!

Przepis dodaję do akcji:
comercialTest

1 komentarz:

  1. Aaach uwielbiam szpinak. Napewno przepyszne, zapraszam na kulinarny blog mojego męża
    http://cookfighter.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)