menu

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Dzisiejsza propozycja to smakowita przekąska. Oczywiście ten farsz to jedna z możliwości- zawsze można coś dorzucić albo zmienić:) Właśnie dlatego lubię gotować- możliwości są nieograniczone:)



pieczarki faszerowane


Składniki:

kilkanaście sporych pieczarek
200g mięsa mielonego
czerwona cebula
żółty ser
sól, pieprz, chili, słodka papryka




Sposób przygotowania:

Pieczarki myjemy, osuszamy i usuwamy z nich nóżki oraz drążymy w nich zagłębienie. Nóżki oraz
wydrążoną część pieczarek siekamy. Na maśle szklimy cebulę i dodajemy mięso mielone, smażymy. Gdy mięso częściowo się usmaży dodajemy posiekane fragmenty pieczarek. Doprawiamy do smaku i smażymy wszystko razem. Gotowy farsz przekładamy do wydrążonych kapeluszy. Przykrywamy serem. Pieczemy w piekarniku około 15 minut. Gotowe:)

Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)