menu

Dyniowa jaglanka z owocami

Jesień i zima to zdecydowanie idealny czas by przygotowywać sycące i rozgrzewające śniadania! Dodają energii i jakoś tak przyjemniej opuścić ciepły dom z brzuchem wypełnionym cieplutkim śniadaniem;) Mam tym razem propozycję pysznej jaglanki, która przygotowana z dodatkiem dyniowego puree wpisuje się idealnie w jesienny klimat. A ten cudny, słoneczny kolor na pewno doda Wam energii w ponury poranek:)

Jeśli chcesz zrobić zapas dyni na zimę koniecznie zajrzyj do wpisu o tym jak przechowywać dynię.



jaglanka z dynią i owocami

Składniki (na 1 porcję):

2-3 łyżki dyniowego puree
200ml mleka (krowiego lub roślinnego)
1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej
3 łyżki płatków jaglanych
syrop klonowy
pestki granatu
borówki
ulubione orzechy



Sposób przygotowania:

W rondelku umieszczamy mleko, puree dyniowe, przyprawę piernikową oraz płatki jaglane- gotujemy na średnim ogniu, mieszamy od czasu do czasu. Po 2-3 minutach jaglanka powinna zgęstnieć. Przekładamy ją do miski, podajemy z owocami i syropem klonowym. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)