menu

Omlet ze szpinakiem i szynką parmeńską

Dobry omlet to przede wszystkim dobre jajka. Mam to szczęście, że świetne, wiejskie jajka od radośnie biegających po trawie kur mam zawsze w lodówce. Dzięki temu gdy tylko mam ochotę na omlet mogę dorzucić kilka prostych składników i zajadać go z radością na śniadanie:)Smak takich jajek jest nie do opisania, więc warto poszukać sprawdzonego źródła i cieszyć się pysznymi wariantami ich wykorzystania:)


omlet ze szpinakiem


Składniki:

3 duże jajka
3-4 plastry szynki parmeńskiej
garść szpinaku
1 ząbek czosnku
łyżka masła
papryka chili
sól
pieprz




Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzewamy masło, przesmażamy na nim pokrojoną w kawałki szynkę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Po chwili dodajemy liście szpinaku. W międzyczasie dokładnie mieszamy jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Wlewamy jajka do przesmażonych na patelni składników i smażymy na małym ogniu pod przykryciem aż jajko się zetnie. Przed podaniem posypujemy posiekaną papryczką chili i świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe!


Smacznego:)

comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)