menu

Idealne gofry pełnoziarniste

Pierwsza myśl gdy ktoś mówi gofry? Deptak nad morzem:) A jak morze to wiadomo- wakacje, beztroska i słodkie lenistwo. Jednak jeśli tylko zaopatrzymy się w gofrownicę możemy taką pyszną przekąskę zajadać z radością we własnym domu. Gofry w wersji pełnoziarnistej sprawdzą się świetnie jako deser albo leniwe, słodkie śniadanie.


gofry pełnoziarniste

Składniki:

250g mąki pszennej pełnoziarnistej
400ml wody
1 duże jajko
5 łyżek oleju
5 łyżek syropu z agawy
łyżeczka proszku do pieczenia

do podania:
bita śmietana
ulubione owoce




Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki umieszczamy w kubku blendera (albo w dzbanku) i dokładnie mieszamy na jednolitą i gładką masę. Rozgrzewamy dobrze gofrownicę. W gofrownicy umieszczamy porcję ciasta i pieczemy aż gofry się zarumienią. Następnie gofry studzimy na kratce. Podajemy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)