menu

Racuchy z jabłkami i cynamonem

Uwielbiam racuchy:) świetnie sprawdzają się zarówno jako danie obiadowe "na słodko", jako przekąska albo podwieczorek:) Jednym słowem- racuchy dobre na wszystko:)


Składniki:

około 2 szkl. mąki
1 1/2 szkl. mleka
1/2 kostki drożdży
2 łyżki cukru
płaska łyżeczka soli
jajko
3 średniej wielkości jabłka
cynamon
cukier puder
olej do smażenia






Sposób przygotowania:

Mąkę, sól, cukier mieszamy. Dodajemy drożdże w małych kawałeczkach. Zalewamy letnim mlekiem

Startujemy:)

Wiele czasu upłynęło nim zmobilizowałam się do założenia tego bloga:)
Tak już czasem jest ze mną, że trudno mi się zmobilizować do działania.
Chciałabym stworzyć coś na kształt mojej własnej książki kucharskiej od czasu do czasu okraszanej smaczkami z życia wyciętymi i innymi treściami, które aktualnie będą krążyć w mojej głowie:)

Jak na razie pełna ekscytacji i niedowierzania trzymam kciuki za zwycięstwo mojej silnej woli, która czasami przegrywa z lenistwem:)